GroteRoutepaden (GR)

Heb je de wandelingen of fietsroutes in onze eigen regio al allemaal verkend? Heb je nood aan een uitdaging van een 'next level'? Misschien zijn één van de GR-routes wel jouw ding?

GroteRoutepaden kom je overal ter wereld tegen. De alombekende symbolen van een rode en witte of gele streep is bij velen al gekend. Misschien hebben jullie de televisieserie 'GR5' wel gevolgd zodat de naam een belletje bij jullie doet rinkelen?
Zoals de naam al doet vermoeden gaat dit over routes over lange afstand die je al wandelend of al fietsend kan afleggen.

En uiteraard zijn er ook enkele die ook door het mooie Zemst lopen:

 • GR12 Amsterdam - Parijs
  Deze volledige route telt maar liefst om en bij de 1000 km. Ze verbindt drie hoofdsteden: Amsterdam, Brussel en Parijs. Ze komt Zemst binnen via Hombeek, loopt door Zemst-Laar en Zemst-Bos richting Humbeek. 
 • GR128 Vlaanderenroute
  De naam spreekt voor zich. Deze route doorkruist Vlaanderen van west naar oost. Van het West-Vlaamse Kemmel in het westen tot het Voerense Teuven in het uiterste oosten. Op het eindpunt zal je maar liefst 473 km op de teller hebben staan. De perfecte route om te ontdekken welke parels van natuurschoon en cultuurhistorisch erfgoed Vlaanderen in haar bezit heeft. In Zemst loopt deze via Zemst-Laar, over Zemst-Bos, Eppegem en Elewijt richting Schiplaken.
 • Streek-GR Groene Gordel
  Zemst maakt deel uit van de regio Groene Gordel. Deze route brengt je in een lange lus helemaal rond het Brusselse gewest rond drie deelregio's van Vlaams-Brabant: het Pajottenland, de Brabantse Kouters en het Dijleland. 
  Via Grimbergen loopt de route langs Eppegem en Elewijt richting Perk en Steenokkerzeel. Dit is zeker een aanrader voor wie houdt van een verrassend groene route door het hart van het land met ridderlijke kastelen, mooie bossen, authentieke kroegen en glooiende akkers.
 • Streek-GR Dijleland
  Ook deze route van 131 km lang toont aan hoe cruciaal de ligging van Zemst is. De route start in Leuven en brengt je via natuurreservaten en meanderende rivieren naar Mechelen, waar je de binnenstad kan ontdekken. Je krijgt er ook nog de nodige historische parels bij die het plaatje compleet maken. Op Zemsts grondgebied komt deze route binnen langs Kampenhout, om door Elewijt, Eppegem, Zemst-Bos en Zemst-Laar via Hombeek richting Mechelen te trekken.
Naar top