Groene haltewandeling 'Langs Zenne en Trage Wegen' (afstand 10, 14 of 21 km)

De Groene Haltewandeling 'Langs Zenne en trage wegen' werd volledig ontworpen door vrijwilligers van VVV Toerisme Zemst in samenwerking met de gemeente Zemst en de organisatie Trein Tram Bus.

Groene Halte focust op de combinatie wandelen en openbaar vervoer en leidt je langs vele prachtige plekjes in Zemst. Het idee is voornamelijk toegespitst op externe recreanten die aankomen in het station van Weerde en langs de mooiste paden naar het station van Eppegem wandelen. Beide haltes worden aangeduid als ‘Groene Halte’. Ook Zemstenaren kunnen uiteraard deze route bewandelen. Meer info kan je terugvinden op de website van de Groene Halte.

Je kan kiezen uit 3 verschillende afstanden (10, 14 en 21 km). Er wordt in totaal gebruik gemaakt van maar liefst 27 officieel opengestelde trage wegen. Op elk traject bevinden zich mooie natuur- en erfgoedpareltjes zoals de Weerdse vijver, de Sluistoren, de meanderende Zenne, GC De Melkerij, ‘t Schom, kasteel Releghem, het Dalemansbos, de Dorent-Nelebroek, de kerk van Eppegem, de Piekaertshoeve en nog veel meer.

Naar top